Állvány építés

Plettac állványrendszer
Az állványozás komoly szakértelmet kíván mind a tervezés mind a kivitelezés során. Cégünk a német gyártmányu Plettac SL 70 típusu homlokzati keretes állványrendszerrel dolgozik.A Plettac SL 70 típusu homlokzati állványzat kiválóan alkalmas az építőipari felhasználásra.
 
Müszaki leírás
Függőleges keret: 48,25 mm átmérőjű tüzihorganyzott acélcsőből 200 cm-es függőleges állásközzel,78 cm külső keretszélességgel és 70 cm hasznos (belső) szélességgel.
Munkaszinti pallózat: I.oszt. építőfa minőségű, impregnált, ragasztott, 2" vastagságú 32 cm szélességű végein vasalással és furatokkal ellátott amelyeken keresztül rögzíthető. Járópallóként, védőtetőként használható. Egyúttal a teherhordó kereteket vízszintes irányban merevíti.
 
Lábdeszkázat: impregnált minőségi fenyő, acél kapcsokkal.
 
Feljárók: vízszintes és függőleges közlekedést szolgálják anyaguk alumínium, a vízszintes felületükön csapóajtóval ellátottak. A létra kialakítása a 2 méter magas keret figyelembevételével készült.Az állvány részét képezik.
 
Korlát: anyaga tüzihorganyzott acélcső, 50 és 100 cm magasságban gyári gyorskapcsokkal szerelve.
 
Merevítés: pallóval párhuzamos állású kereszt irányú merevítőkkel (andrás), falra merőleges irányú : fali kikötések vagy kitámasztások alkalmazásával. Vízszintes, nagy fesztávú teherhordó szerkezeti elemek (rácsos tartok) 48.25 mm acélcsőből 'W' merevítéssel.
Teherbírás: 200kg/nm - 2000N/nm
(statikai trerv nélkül)
 
Szerelési magasság: Típusterv szerint külön statikai terv nélkül: 24 méter felső munkaszint (felső korlát 25 vagy 26 méter). Statikai állványtervvel: 90 méter.
 
A homlokzat állvány kivitelezése
A szakszerüen elkészített állvány nagyon fontos, mivel a későbbi munkkák biztonságát és gyorsaságát nagymértékben befolyásolja.
Lehetőleg az állványunk munkaszintjeit úgy készítsük el, hogy a sarkoknál azok folyamatosak legyenek. A legfelső munkaszintet úgy alakítsuk ki, hogy a hőszigetelendő felület minden pontja könnyen és biztonságosan elérhető legyen. A duplasoros korláton és a lábdeszkán soha ne spóroljunkAz állványzat járófelülete mindig folyamatos legyen. A hiányzó padozat következtében az állványzat balesetveszélyes lehet. Az állványt mindig kikötő kampóval és fix bilincsel kell kikötni. Az állványrendszereinkhez különféle kiegészÍtőelemek tartoznak, mellyek segítségével a fellépő nehézségek könnyen megoldhatóak.

Translate

Copyright © 2024 robotrend.hu. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete